Hírek

Szűrő: Oldalak: / 20
2011. február 27. 19:55
A Móricz Pál Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény három fordulóból álló rendezvénysorozatra hívja és várja a felső tagozatos gyerekeket.

Címkék: általános
2011. február 27. 17:01
A Móricz Pál Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény három fordulóból álló rendezvénysorozatot hirdet alsó tagozatos gyerekek számára.

Címkék: felhívás
2011. február 15. 17:45

Könyvtárunk legfiatalabb látogatóit, az óvodásokat fogadtuk gyermekkönyvtári foglalkozáson január végén,február elején. A vidám, hangulatos találkozókon a Fülemüle Óvoda, és a 7.sz. Óvoda apróságai álarckészítéssel, zenével-tánccal köszöntötték a zord tél végét jelző farsang időszakát.


Címkék: általános
2011. február 15. 17:40

"Az Óperenciás tengeren - A táltos költő Ady Endre" címmel nagyszabású irodalmi estre vártuk november 4-én az érdeklődő közönséget a Süss fel Nap Ifjúsági Házba. Vendégeink voltak Csuja Imre Jászai Mari díjas, Érdemes Művész, Szabó Margaréta színművész, Balázs Barnabás zeneszerző.


Címkék: általános
2011. február 15. 17:35

December 2-én a Nők Lapja munkatársa, a Pulitzer-emlékdíjas Schäffer Erzsébet újságíró volt vendégünk. A varázslatos egyéniségű törékeny írónő magával ragadta hallgatóságát, akik alaposan felkészültek, hiszen a könyvtárban hozzájuthattak minden kötetéhez. Képünkön az ajándékba kapott „nánási emlékkel”, azaz egy köténnyel.


Címkék: általános
2011. február 15. 17:30

December 8-án került sor a városnapi programsorozat keretén belül a hagyományos helytörténeti vetélkedőre, amelynek a témája ezúttal a párválasztás, lakodalom volt. A versenyző csapatok szintén a hagyomány jegyében versenyfilmeket készítettek, nagyszüleik, dédszüleik szokáshagyományáról. A nemes versengést nagyon-nagyon szoros mezőnyben a Református Általános Iskola csapata nyerte, mindössze 1 pont különbséggel a II.Rákóczi Iskola előtt, akiktől viszont szintén egy ponttal maradt el a Barcsa János Iskola csapata. A verseny egészéről elmondhatjuk, hogy a gyerekek igen alaposan felkészültek, és valóban minimális különbségek döntöttek a helyezéseknél.


Címkék: általános
2011. február 15. 17:27

December 9-én délután 18 órakor kezdődött a Tanyázó programunk, amelyben elsőként Zágonyi Antal pásztortárgy-gyűjtő kiállítását nyitottuk meg, majd ezt követően bemutatásra került a Nánási kalendárium 2011 évi kötete. Végül pedig Darócziné Bordás Andrea, a Helytörténeti gyűjtemény gyűjteménykezelője értékelte a 2010. évre Emberek, arcok, történetek c. helyismereti pályázatra érkezett dolgozatokat.


Címkék: általános
2010. szeptember 27. 22:59

A hagyomány Ausztráliából indult, hazánkban a Magyar Cserkész Szövetség szervez erdőtakarítási és szemétgyűjtési akciókat.

A takarítás nem azzal kezdődik, hogy összeszedjük a szemetet, hanem azzal, hogy nem dobjuk el - vagy még inkább azzal, hogy nem termeljük meg.

Planétánk egyre szaporodó népessége mind többet szemetel. Egyre több olyan anyag, termék kerül forgalomba pl. csomagolásként, vagy éppen energiahordozóként, mely nem hasznosítható újra és jelenléte valamilyen okból káros környezetünkre.


Címkék: általános
2010. július 09. 12:10

Könyvtárunkban harmadik alkalommal került megrendezésre a Területi Vihar Béla Versmondó Verseny. A megmérettetésre a hajdúnánási iskolákon kívül meghívtuk Hajdúdorog, Görbeháza, Polgár és a szomszédos Tiszavasvári általános iskoláit is.


Címkék: általános
2010. július 09. 11:38

A 81. Ünnepi Könyvhét alkalmából a hajdúnánási Móricz Pál Városi Könyvtár vendége volt Tóth-Máthé Miklós író-színművész.

A bensőséges hangulatú beszélgetés során a találkozó résztvevői megismerkedhettek a szerző családi hátterével, a reformátor ősök szellemi hagyatékával, amely mély nyomot hagyott Tóth-Máthé Miklós írásművészetében.


Címkék: általános
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20