Hírek

Megtalált bőröndök időszaki kiállítás

2018. március 14. 14:05
Címkék: tájékoztató

Megtalált bőröndök ­- ­időszaki kiállítás a Móricz Pál Helytörténeti Gyűjteményben
Ideje: 2018. 02.15. – 06.30.

Mit csinálhat nyolc középiskolás diák az iskolai közösségi szolgálat során egy múzeumban? Fénymásol? Pakol? Ettől sokkal érdekesebb, ha egy kiállítást készít a saját ötleteiből!

A helytörténeti gyűjteményben a Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek című, EFOP-3.3.3-VEKOP-16-2016-00001 azonosító számú kiemelt mintaprojekt keretében egy olyan alternatív lehetőséget nyújtottunk a diákoknak, amelyben megismerkedhettek a múzeumi munkával, emellett élményszerűen, érdekesen, hatékonyan vehettek részt egy kiállítás létrehozásában.

A témát szabadon választhatták ki a „kiállítás szervezők”. Megkötés csupán az volt, hogy egy bőröndnyi emléket, értéket mutassanak be melynek tartalma kapcsolódk Hajdúnánáshoz. A választott témák bár különbözőek, mégis összerendezhetőek, egy történetbe ágyazhatóak. Így találkozhatott, ütközhetett össze Csuja Imre hajdúnánási származású színész egyik szerepkarakterének (Csokinak) a Babettája egy szelektív hulladék edénnyel, minek következtében a motoron lévő bőröndök is feltárják tartalmukat és megismerhetjük a Kőrösi gimnázium diákéletét, a régi tanyasi és a mai iskolába járók táskáját, a 21. századi iskolai kommunikáció csatornáit, a játék sokszínűségét és a nyelvünk rejtett kincseit.

Kívánjuk, hogy a látogatók is fedezzék fel a párhuzamokat, olykor a nosztalgikus emlékeket a - Beiskolázva, Ízirájder, Szelektálj, Unknown-tan-zone, Chatveleg, Nem csak játék, nÉpítő bölcselet - témák között.

Kiállítás megnyitója: http://www.nanaskonyvtar.hu/hirek/Megtalalt-borondok_180220